Search
ABIT d.o.o. je softverska tvrtka za razvoj i podršku bankarskih informacijskih sustava. Nudi i moderne Enterprise Content Management i Business Process Management sustave.
Tvrtka Albin Promotion bavi se širokom paletom proizvodnih i prodajnih aktivnosti kao što su: montaža i proizvodnja ventila, zakovica, montaža brzih spojeva, proizvodnja čavala, goblena, proizvoda od vune, reciklažne opreme.
BDF SERVIS d.o.o. je tvrtka specijalizirana za izradu, montažu i servis opreme za proizvodnju ambalažnog stakla, na području mehanike, elektronike, automatike i elektroenergetike. Osnovana je 2002. godine i danas zapošljava specijalizirane i iskusne stručne radnika za proizvodnju, montažu i instaliranje opreme, te za servisiranje i održavanje tehnoloških procesa u automatskoj proizvodnji ambalažnog stakla po staklanama širom svijeta i u tuzemstvu. Poduzeće ima licencu za obavljanje radova elektro-instaliranja velikih objekata u graditeljstvu, a također obavlja i mnoge druge ugovorene poslove z...
BioSistemika d.o.o. je visoko specijalizirana IT - biotehnološka tvrtka koja povezivanje biotehnologiju s bioinformatikom i automatizacijom laboratorijske tehnologije, čime pruža digitalna rješenja za laboratorije koji procesiraju veliku količinu uzoraka, s posebnim naglaskom na PCR u realnom vremenu (qPCR). Naše područje djelovanja je usmjereno na podršku automatizacije laboratorija molekularne biologije i stvaranje jednostavnih digitalnih rješenja za laboratorije s velikim količinama uzoraka, koja mogu postići da laboratoriji rade brže i učinkovitije, radi ublažavanja pritisaka na visoko kva...
Biro M-14 je knjigovodstvena tvrtka s dugogodišnjom tradicijom i iskustvom. Tvrtka je prepoznatljiva po učestalom uvođenju inovacija u vlastito poslovanje pa su tako u Prekmurju prvi uveli e-računovodstvo.
CIMRS nastoji osigurati uvjete za glatku provedbu istraživačkih aktivnosti, stvaranje najprikladnijeg okruženja za znanstveni rad, stvaranje mreža neovisnih istraživačkih skupina, aktivnosti za razvoj i ukupnu pristupačnost i upotrebljivost znanja i prijenosa rezultata istraživanja i informiranja javnosti o znanstvenim dostignućima te popularizirati znanost i širenje kulture znanosti u Sloveniji. CIMRS kao dio Sveučilišta u Mariboru je ključna organizacija promicanja inicijative usmjerene na interdisciplinarnost i znanstveno istraživanje. Enterprise Europe Network je osnovan od strane Opće up...
Tvrtka proizvodi sendvič panele koji se koriste pri gradnji odnosno postavljanju medicinski čistih prostora za potrebe farmaceutske industrije, elektronike, prehrambene industrije te operacijskih sala. Na tom području tvrtka porkiva sve faze, od proizvodnje to sklapanja završnih elemenata.
Obrt je počeo sa poslovanjem 1979. godine. Nakon 1990. odijelio se i nastavio svoje poslovanje pod imenom „Josip Pleško“ u vlasništvu Davora Pleška. Stalnim ulaganjima u kvalitetu i kvantitetu proizvodnje, dogradnju i opremanje poslovnog prostora ostvareno je proširenje poslovanja. Konstantni rast ulaganja u modernizaciju odrazio se povećanjem kvalitete i količine proizvodnje pa je došlo do ispunjenja uvjeta za izvoz na zahtjevna tržišta u Europi. Na tim temeljima se osniva tvrtka "Pleško d.o.o." koja djeluje isključivo na inozemnom tržištu (austrijskom i njemačkom) na kojem zastupa obrt što j...
Tvrtka je osnovana 01.10.2008. godine, kao nastavak uspješne dugogodišnje poslovne aktivnosti koja se provodila unutar obrta osnivača Dragutina Markovića. Prepoznatljiva kvaliteta proizvoda i sve veća traženost dovela je do toga da se pristupilo osnivanju d.o.o. kako bi se moglo udovoljiti sve većim zahtjevima kupaca i kvalitetnijem poslovanju.
ECC d.o.o. bavi se proizvodnjom ženske odjeće vrhunske mode i tekstilnih modnih dodataka. Tvrtka pokriva sve faze dizajna i proizvodnje.
Tvrtka Echo je mikro poduzeće, specijalizirano za savjetovanje i praćenje fizikalnih i kemijskih parametara. Bavi se s razvojem senzora i mjernih tehnika koje se koriste u ekologiji, farmacije i industrije.
ELEKTROMATERIAL Lendava je srednje velika tvrtka čija osnovna djelatnost je razvoj, proizvodnja i marketing materijala za električne instalacije. Također se bave servisiranjem alata. Više od 80% prodaje ostvaruju na stranim tržištima (EU, države bivše Jugoslavije).
Tvrtka Energy Plus bavi se proizvodnjom, prodajom i montažom dijelova i uređaja sustava obnovljivih izvora energije, posebno fotonaponskim solarnim energetskim sustavima i vjetrenjačama te proizvodnjom LED rasvjete.
Softverska tvrtka specijalizirana za razvoj poslovnih web aplikacija u Javi.
EVOLVE d.o.o specijalizirana je za produkt dizajn, razvoj novih proizvoda i inovacija. Tvrtka je započela sa radom početkom 2010. godine sa ciljem pružanja stručnog znanja iz područja razvoja proizvoda tvrtkama koje žele unaprijediti svoje poslovanje uvođenjem novih inovativnih proizvoda u svoju proizvodnju, tvrtkama koje žele unaprijediti postojeće proizvode iz proizvodne linije te inovatorima koji žele razviti i komercijalizirati inovativne ideje.
GALEX d.d. je farmaceutska kompanija koja proizvodi lijekove koji se izdaju na i bez recepta, biljne preparate, kozmetiku i dodatke prehrani.
Gorenje Surovina se bavi vađenjem sekundarnih sirovina iz otpada. Aktivnosti uključuju prikupljanje, prijevoz, sortiranje, obradu i proizvodnju krutog goriva iz otpada.
Centar za transfer tehnologije i inovacije (CTT) u Institutu "Jožef Stefan" djeluje kao samostalni centar unutar Instituta i od 2010 radi u suradnji sa Institutom za kemiju kao Zajednički TT ured (Skupna-TT) za obje institucije. Povezujemo znanosti s društvom: znanost s gospodarstvom i znanost s obrazovanjem. Pomažemo u organiziranju i provođenju ugovornih istraživanja i drugim oblicima suradnje s industrijom, licenciranju i spin-off-ima, i na pojedinim tehnološkim projektima Instituta. Zainteresirani smo za uspostavljanje različitih vrsta suradnje između tvrtki i istraživača iz Instituta Jože...
Mi smo konzultantska, istraživačka i obrazovna institucija koja radi u području zakona o intelektualnom vlasništvu, posebno zakona o autorskom pravu i žigu, zakonu o medijima i zakona o internetu. Provodimo aktivnosti istraživanja i savjetovanja. IPI rješava izazove koje digitalizacija donosi tradicionalnom pravnom sustavu i koji su važni za napredak informacijskog društva.
Tvrtka Monaris d.o.o. osnovana je 2005. godine i nasljednica je tvornice gumenih proizvoda RIS Zagreb koja je utemeljena 1946 godine. Preuzimanjem RIS-a Zagreb 2005. godine, preuzimaju strojeve, opremu, tehnologiju i stručni kadar. Proizvodni program se sastoji od oko 200 prešanih artikala te oko 2000 pozicija ekstrudiranih proizvoda. Firma raspolaže najmodernijom opremom za injekcijsko brizganje (IM) kao i stručno osposobljeni kadar. Danas je najveći izvoznik gumeno-tehničke robe u Hrvatskoj i u ukupnoj proizvodnji izvoz čini preko 80 %. Proizvodi su namijenjeni krajnjim kupcima automobilske ...
Proizvodnja visoko profitnih biotehnoloških proizvoda je skupa i tradicionalne metode poboljšanja sojeva više nisu dovoljne. Sa tehnologijom koju smo razvili u Laboratoriju za biotehnologiju Nacionalnog instituta za kemiju smo u mogućnosti poboljšati biotehnološke procese za proizvodnju farmaceutskih sastojaka, dodataka prehrani ili poboljšati procese bioremedijacije. Uz sintetičke pristupe biologiji, razvili smo tehnologiju kako bi poboljšali produktivnost biotehnoloških mikroorganizama. To se temelji na integraciji unutarstaničnih enzima biosintetičkog na DNK molekulama koje služe kao skela...
Mariborska razvojna agencija je neprofitna profesionalna organizacija koja obavlja poslove regionalnih razvojnih agencija Podravske regije. Ona pruža mrežu vlastitih i vanjskih stručnjaka za regionalni i održivi razvoj, promicanje poduzetništva i turizma, razvoj ljudskih potencijala i internacionalizaciju poslovanja. Mariborska razvojna agencija je član Europske poduzetničke mreže (Enterprise Europe Network). Mreža nudi pomoć tvrtkama u međunarodnoj poslovnoj suradnji, inovacijama, transferu znanja i tehnologija i suradnji u programima EU.
Tvrtka Marnit bavi se nabavom, preradom i prodajom mramora i granita.
MEDICOP je privatna tvrtka za razvoj medicinske opreme koja se koristi s medicinskim plinovima te za proizovdnju opreme za medicinska vozila.
MikroCaps je visoko tehnološko poduzeće u području mikrokapsuliranja. Mi upravljamo postupcima oblaganja jezgre materijala s polimernom membranom i tako ga štitimo od vanjskih utjecaja, kako bi mogli kontrolirati njegovo oslobađanje, smanjiti toksičnost i isparavanje. Osim komercijalnih proizvoda (membranska gnojiva, mikrokapsulirani mirisi, mikrokapsulirani voskovi) nudimo usluge za razvoj u ovom području, od konceptualne faze do provedbe.
NETeko d.o.o. je tvrtka osnovana 2010. godine i bavi se primjenom elektromotornih pogona u vozilima i plovilima te fotonaponskim sustavima (kako mrežnim tako i samostalnim sustavima bez priključka na mrežu po sistemu “Ključ u ruke”).
Ortotip se bavi brzom izradom prototipa, razvojem i proizvodnjom proizvoda pomoću 3D tehnologije - 3D skeniranje, 3D tisak, prototipovi, 3D modeliranje, 3D dizajn, industrijski dizajn. Radimo na području stomatološke protetike, medicine, medicinskih uređaja, implantata, preoperativna analiza, postoperativna analiza, 3D digitalizacija, obrnuti inženjering, izrada funkcionalnih prototipova, izravna digitalna proizvodnja, digitalne restauracije, selektivno lasersko topljenje.
PA -EL d.o.o. je obiteljska tvrtka osnovana 1993. g. Glavna djelatnost tvrtke je projektiranje i gradnja te proizvodnja opreme i održavanje sustava katodne zaštite i elektroinstalacija. Sjedište tvrtke je u Dubrovčanu, Dubrovčan 33b u općini Veliko Trgovišće. Na lokaciji Klanječkog Jezera ima poslovnu zgradu s dva proizvodna pogona, skladište, industrijski laboratorij i razvojno-projektni sektor. Zbog vrste poslova tvrtka zapošljava uglavnom stručnjake iz elektrotehničkog područja. Njihova tehnička rješenja i oprema do sad su ugrađeni na više od 2000 raznih objekata. Nastoje u tom području bi...
Paloma d.d. proizvodi i prodaje sanitarne papire pod vlastitom robnom markom, i pod robnim markama vodećih trgovačkih lanaca.
Grupa Panvita okuplja tvrtke koje se bave kontroliranom i ekološki prihvatljivom proizvodnjom hrane po principu "od polja do tanjura".
Tvrtka Pafrummele mirisne kompozicije je poduzeće koje se bavi proizvodnjom koncentriranih mirisnih mješavina za industriju i mala poduzeća koja imaju potrebu dodavanja mirisa svojim proizvodima.
PAVAN EKOLOGIJA rješava problem pročišćavanja otpadnih voda kontaminiranih uljem, mastima i drugim tvrdim materijalima. Temelj ideje za pročišćavanje otpadnih voda je gravitacijski separator s integriranim inovativnim patentiranim softverom koji ne zahtijeva struju, posebne filtere ili kemikalije. Vrlo uspješna kombinacija za cijelo pročišćavanje vode kontaminirane uljem, mastima i krutim tvarima i tvarima poput deterdženata, PCB, pesticida, teških metala i drugih zagađivača, je: gravitacijsko odvajanje ulja, masti i krutih čestica u vrlo učinkovitim PAVAN MASTER-PACK separatorima. Proces je 9...
Perutnina Ptuj je međunarodna skupina poduzeća. Njihova misija je priprema prirodne, zdrave i ukusne hrane od mesa peradi.
Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja termički tretiranih polu gotovih jela te proizvodnja smrznutih polu gotovih i gotovih komponenti.
ROTO grupa predstavlja udruženje 10 poduzeća u 4 europske države koja se bave proizvodnjom visoko kvalitetnih proizvoda od plastike. Spomenuta poduzeća pokrivaju sve faze poslovnog procesa: razvoj proizvoda, proizvodnja, marketing i prodaja, distribucija i post-prodajne usluge.
Savatech proizvodi i prodaje visoko kvalitetne industrijske proizvode od gume i automobilske gume. Nudi gumene spojeve, pokretne trake, čvrste i pjenaste gumene profile, gumene proizvode za zaštitu okoliša i spašavanje, automobilske gume i gumene lijevane proizvode.
Tvrtka se bavi razvojem i proizvodnjom patentiranih inovacija: Zračno tlačne elektro prskalice. Aktivnosti poduzeća temelje se na novim tehnologijama u segmentu proizvoda za poljoprivredu i šumarstvo.
Solvis je proizvodna i inženjerska tvrtka s osnovnom djelatnošću proizvodnje i ugradnje fotonaponskih modula, sunčanih sustava i uređaja.
SWATYCOMET nudi proizvode u području umjetnih brusnih alata i tehničke tkanine za kupce iz različitih industrija.
Štajerska gospodarska komora (SGZ) je neovisna, dobrovoljna, interesno utemeljena i neprofitna udruga, koja nudi svoje usluge na tržištu. Predstavlja ekonomske interese svih svojih članova, čime doprinosi ravnomjernijem razvoju regije i unaprijeđuje poslovnu uspješnost svojih članova.
Talum d.d. proizvodi primarni aluminija i aluminijske poluproizvode. Talum djeluje i u području obnovljivih izvora energije.
TechnoCenter na Sveučilištu u Mariboru (TC) je prvi sveučilišni Ured za transfer tehnologije u Sloveniji, osnovan 2005, slijedeći primjer dobre prakse u drugim sveučilištima diljem svijeta. Misija TC-a je pružiti usluge za promicanje i podržavanje prijenosa tehnologije i znanja, čime se pridonosi nacionalnom i posebno regionalnom razvoju gospodarstva. Temeljna usluga je upravljanje intelektualnim vlasništvom. Najvažniji ciljevi uključuju prijenos znanja i novih tehnologija industriji, veću raznolikost istraživačkih aktivnosti i povećanu podršku za istraživanja na fakultetima; zaštitu i upravl...
Mala smo konzultantska tvrtka koja djeluje na području elektroničkih komunikacija i digitalnog emitiranja. Prijavljujemo razne projekte na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava, bilo nacionalne ili od strane EU.
Tenzor je srednje veliko poduzeće koje se bavi tehničkim sigurnosnim sustavima već 19 godina.
Tovarna podjemov (Poduzetnička Tvornica) je važan igrač u sustavu za podršku poslovanju u sjeveroistočnoj Sloveniji i uglavnom je usmjerena na podupiranje inovativnih ideja profesora, mladih istraživača i studenata iz Sveučilišta u Mariboru, s ciljem razvoja uspješnih spin-off tvrtki. Tovarna podjemov nastoji pomoći stvoriti što više novih inovativnih tvtki utemeljenih na znanju (pogotovo akademskih spin-off tvrtki) koje će biti u mogućnosti postići visok rast i dodanu vrijednost. Tovarna podjemov pridonosi razvoju poduzetništva i inovacija s mnogim drugim aktivnostima. Ona je glavni organiza...
VARIS Lendava je srednje velika tvrtka čija je osnovna djelatnost dizajn, proizovdnja i sklapanje gotovih kupaona koje se ugrađuju u građevinska postrojenja. Također se bave proizvodnjom skate opreme (skate parkovi i sl.) te radijatora. Otprilike 90% prodaje ostvaruju na stranim tržištima (EU i Švicarska).
VIPOLL d.o.o. je tvrtka za proizovdnju i servisiranje opreme za industriju napitaka.
Poslovni Institut proizvodne zone Tezno je menadžer komunalnih, energetikih, telekomunikacijskih i drugih infrastruktura u zoni Tezno. Glavna zadaća Instituta je uspješno upravljanje zone Tezno i brige za dobrobit gospodarskih i drugih subjekata u njoj. Trenutno 195 tvrtki s više od 3500 zaposlenih rade u zoni Tezno. Pružamo potencijalnim investitorima sve informacije o zoni i o mogućnostima i uvjetima za realizaciju svojih ulaganja. Osim toga, možemo pomoći s konceptom, stjecanjem projektne dokumentacije, suglasnosti, dozvola i i potragom za objektima i pružateljima usluga. Mi osiguravamo da ...
Zavod za automatiku i računalno inženjerstvo (ZARI) ima dugogodišnju tradiciju u temeljnim i primijenjenim istraživanjima u područjima automatskog upravljanja i računalnog inženjerstva. Ekspertize Zavoda mogu se podijeliti u sljedeće kategorije: Robotika, Obnovljivi izvori energije, Procesna automatizacija i Računalno inženjerstvo. 1) U području robotike Zavod provodi intenzivna istraživanja koja obuhvaćaju: uslužnu i industrijsku robotiku, zračnu robotiku i podvodnu robotiku. 2) U području obnovljivih izvora energija Zavod je ostvario znatne pomake u naprednim metodama upravljanja: vjetroagre...
Zavod za elektroakustiku se bavi istraživanjem širokog raspona problema u akustici, elektroakustici, ultrazvuku, audiotehnici i zvučnim okolinama. Aktivnosti naše istraživačke grupe uključuju: Akustika okoliša, buka i vibracije. Fizikalna i psihološka akustika, površinski akustički valovi, akustička optika, sluh, razumljivost govora, audiologija i audiometrija, širenje zvuka, arhitektonska akustika, problemi buke i kontrole buke, hidroakustika, primjena ultrazvuka u medicini, farmaciji i industriji, kontrolne sobe i studiji i razglasni sustavi. Tehnike visoke vjernosti, sustavi za reprodukciju...
Aktivnosti zavoda za elektrotehničke sustave i obradbu informacija uključuju: Analogno i digitalno procesiranje signala u različitim područjima. Digitalni višekanalni mjerni sustavi. Inteligentna elektronička instrumentacija. Biomedicinska instrumentacija. Impulsne vrtložne struje za nedestruktivna ispitivanja. Distribuirani sustavi analogne i mješovite obrade signala. Projektiranja analognih aktivnih filtara s niskom osjetljivošću, male snage, niske razine šuma i ugodljivošću parametara filtara. Ugrađeni sustavi. Digitalno projektiranje sustava. Obrada govora. Adaptivna višedimenzionalna obr...
Zavod posjeduje ekspertize iz područja računarstva i inteligentih sustava te područja elektronike i mikroelektronike. U području računarstva, posjedujemo iskustvo u razvoju ugradbenih sustava, sustava numeričke i heurističke optimizacije, sustava računalnog vida i raspoznavanja uzoraka, uključivo sustava za biometrijsku autentikaciju te sustava za prepoznavanje i klasifikaciju prometne signalizacije. Razvijamo sustave za pretraživanje, klasifikaciju i semantičku obradu tekstnih dokumenata te imamo iskustva u razvoju jezičnih tehnologija za hrvatski jezik. Imamo iskustva u razvoju algoritama ra...
Zavod za elektrostrojarstvo i automatizaciju se profilirao u nastavnom, stručnom i znanstvenom pogledu kao jedna od vodećih institucija u Hrvatskoj na području istraživanja, projektiranja, gradnje i održavanja električnih strojeva, elektromotornih pogona i (elektrotehničke opreme) industrijskih i električnih postrojenja. Osim bavljenja svojom osnovnom djelatnošću - obrazovanjem - Zavod širi i produbljuje stručne i znanstvene veze s ključnim tvrtkama iz gospodarstva. Preuzima niz projekata u kojima se rješavaju konkretni stručni problemi gospodarstva. Osim neposredne koristi za gospodarstvo, zn...
Potaknuti temama i problemima koji se javljaju pri prijenosu znanja i tehnologije te prilikom razvoja aplikacija namijenjenih poduzećima, obrazovnim i ostalim institucijama, istraživači u Zavodu za primijenjeno računarstvo sudjeluju u širokom spektru tema iz područja računarstva. Istraživanje u području e-obrazovanja obuhvaća: računalom podržano učenje; kolaborativno učenje; mješovito i mobilno učenje; aplikacije za evidenciju i analizu različitih procesa u obrazovanju. U području geoprostornih i prostorno vremenskih baza podataka, tokova podataka i pokretnih objekata razvijeni su novi tipovi ...
U okviru gospodarenja gorivom u jezgri nuklearnog reaktora provodi se modeliranje jezgre nuklearnog reaktora s ciljem određivanja optimalnog razmještaja gorivnih elemenata i sagorivih apsorbera. U prednjem dijelu nuklearnog gorivnog ciklusa istražujemo dostatnost i održivost nuklearnog goriva, dok smo u zadnjem dijelu nuklearnog gorivnog ciklusa osposobljeni za evaluaciju i projektiranje štitova od nuklearnog zračenja. Razvija se optimalni dizajn hibridnih sustava obnovljivih izvora energije. Precizno umjeravanje dvaju spektrometara: jedan za kaone (HKS), a drugi za raspršene elektrone (HES), ...
Zavod za primijenjenu matematiku ima kompetencije u područjima: Nelinearna analiza diferencijalnih jednadžbi i dinamičkih sustava; Kombinatorni dizajn; Matematička analiza. U navedenim područjima bavimo se sljedećim temama: 1) Grupa za Nelinearnu analizu diferencijalnih jednadžbi i dinamičke sustave bavi se: Fraktalnim svojstvima rješenja diferencijalnih jednadžbi i trajektorijama dinamičkih sustava. Otkrivena je veza između box dimenzije trajektorije i bifurkacije. Posebno je proučena Hopfova bifurkacija. Studija fraktalnih oscilacija uključuje Eulerove, Hartman-Wintnerove i Besselove jednadž...
Osoblje na Zavodu za radiokomunikacije ima kompetencije u području: Primijenjenog elektromagnetizma; Obrada slikovnih podataka i multimedia; Mobilne i optičke komunikacije. U navedenim područjima vršili smo istraživanje i razvoj vezano uz sljedeće teme: 1) Primijenjeni elektromagnetizam: Antene (aktivne antene, rekongfiguratuivne antene, konformne antene, male antene mikrotrakaste antene, leće-antene); Optičke komponente (bezbojni optički izvori, optički izvori s produljenom rezonantnom šupljinom, svjetlovodni senzori); Nove elektromagnetske strukture (metamaterijali, periodičke strukture); Nu...
Znanstveni je rad u Zavodu za telekomunikacije sustavno usmjeravan na istraživanje informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Pri tome su posebno istraživani sljedeći problemi: informacijski tokovi i informacijski promet; teorija i primjena mreže repova; modeli mreža s komutacijom kanala, ćelija i paketa; planiranje i optimizacija mreža te analiza njihovih performansi, dinamika brzih mreža; pristupne mrežne tehnologije i višekorisnički bežični sustavi; optičke i sve-optičke mreže; brzi prijenos, širokopojasna komutacija, adaptivno usmjeravanje i uslugama usmjerena obrada informacija; algo...

 Partneri